یکی از انواع افزودنیهای بتن، روان کننده بتن است. همانطور که از نام این محصول پیداست به مواد بتنی افزوده میشود تا آن را نرم و روان کند. در واقع استفاده از این محصول سبب میشود تا خاصیت شکلپذیری آن افزایش پیدا کند. از دیگر خواص و مزایای استفاده از این ماده کاهش چسبندگی در بتن و همچنین کاستن از اصطحکاک در حین اجرا است. این محصول کاربردهای زیادی دارد از جمله مهمترین آن میتوان به سهولت حین کار اشاره کرد. معمولا به پلیمرهای لاستیک در حین ساخت اضافه میشود. روان کننده بتن معمولا به فرمولاسیون افزوده میشود. در نتیجه سبب کارایی بیشتر و سیال شدن بتن به منظور عملیات ریخته گری میشود. به منظور خرید و فروش روان کننده بتن و اطلاع از قیمت بهتر است ابتدا با مشخصات، کاربرد، استاندارد و ویژگیهای این محصول آشنا شوید.
نام دیگر این محصول در فناوری بتن، روان کننده یا فوق روان کننده و یا کاهنده آب است. با افزودن این ماده به بتن، مقاومت و کارایی بتن افزایش پیدا میکند. میزان آب اضافه شده به بتن با مقاومت آن نسبت عکس دارد. یعنی برای اینکه بتن قوی تر باشد لازم است آب کمتری به آن اضافه شود. همین مسئله سبب میشود تا در هنگام اجرای بتن با مشکلاتی رو به رو شوید. از این رو استفاده از روان کننده برای سهولت کار، افزایش مقاومت بتن و در واقع به عنوان عاملی برای کاهش آب بتن واجب است. به طور کلی این محصول به منظور بهبود قابلیت و کارایی به بتن اضافه میشود. به طوری که استفاده از این ماده بهترین روش برای بالا بردن کارایی بتن است.
انواع روان کننده بتن
انواع روان کننده به جهت ترکیب شیمیایی و کاربردی که دارند به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. این دو ویژگی سبب میشود که میزان زمان گیرش آنها در بتن با یکدیگر متفاوت باشد. بنابراین در زمان خرید و فروش روان کننده بتن حتما به این مسئله توجه کنید. در ادامه هر یک را به طور جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم.
بر اساس ترکیب شیمیایی
همانطور که پیشتر گفته شد این محصول بر اساس ترکیب شیمیایی به دستههای مختلفی تقسیم میشود:
- اولین نوع این روان کننده بر اساس پایه نفتالینی است. ترکیبات آن نیز شامل نفتالین فرمالیدهید سولفوناته تغلیظ شده، ملامین فرمالدهید سولفوناته تغلیظ شده است. این نوع اصلیترین دسته در میان انواع روان کنندههاست.
- دسته دوم بر پایه لیگنوسولفوناتهای اصلاح شده تولید میشود.
- دسته سوم نیز بر پایه کربوکسیلات اتر تولید میشود. این دسته در گروه روان کنندههای بسیار قوی قرار میگیرد.
بر اساس کاربرد
انواع این محصول بر اساس کاربرد نیز به دستههای مختلفی تقسیم میشود که شامل موارد زیر است:
- روان کننده کندگیر: همانطور که از نام آن پیداست استفاده از آنها سبب به تاخیر انداختن گیرش اولیه و نهایی میشود. لازم به ذکر است برخی از نمونههای تسریع زمان گیرش اولیه با استفاده از این افزودنی نیز مشاهده شده است. در واقع با تاخیر در زمان افزودن روان کننده میتوان مانع آن شد. در زمان اضافه کردن این نوع، باید توجه کرد که بر اساس درصدهای پیشنهادی صورت گیرد.
- روان کننده کاهنده آب با میزان گیرش عادی: این نوع در واقع در ترکیبات شیمیایی خود موادی دارد که میتواند هیدراتاسیون سیمان را تسریع کند. در نتیجه با اثر دیرگیرکنندگی ترکیبات اصلی مقابله کند. زمان گیرش این روان کننده عادی است.
- روان کننده کاهنده آب تندگیرکننده: به منظور کاهش تاخیر در انواع افزودنیهای کاهنده آب معمولا از این روان کننده استفاده میشود. همانطور که از نام این محصول پیداست زمان گیرش آن نسبت به دو نوعه قبلی بسیار بیشتر است. البته به طور کلی این زمان به نوع افزودنی، دمای محیط و همچنین نوع سیمان به کار رفته نیز بستگی دارد.
مشخصات و استاندارد روان کننده بتن
به طور کلی هر یک از افزودنیهای بتن اعم از الیاف بتن، چسب بتن، ژل میلکروسیلیس بتن و... دارای مشخصات و استانداردهای خاص خود هستند. این محصول نیز دارای استاندارد و مشخصات است که در زمان خرید و فروش روان کننده بتن میبایست به آن توجه کنید. به طور کلی استانداردهای این محصول شامل مواردیست که کارخانه تولیدکننده آنها را در نظر گرفته و رعایت کرده است. از این رو توجه به آن بسیار مهم است. از جمله رایجترین و مهمترین استانداردهای این محصول میبایست به شرح زیر باشد:
- ASTM C494 (الزامات مشترک)
- ISIRI 2930 (استاندارد ملی ایران در باب افزودنیهای بتن، ملات و دوغاب)
- ACI 212.3r (کنترل و ارزیابی افزودنی بتن)
به جز موارد فوق استاندارد ملی ایران 3202 و 3206 و 8117 نیز مهم بوده و میبایست در تولید این ماده رعایت شود. این استاندارد بیشتر به بررسی خواص بتن مربوط است. ناگفته نماند افزودنیهای کاهنده آب در میان سایر افزودنیها پرکاربردترین و ارزانترین نوع هستند. این نوع افزودنی با توجه به کاربرد و مواد شیمیایی به دستههای مختلفی تقسیم شده و هر یک عملیات متفاوتی را اعمال میکند. محصول روان کننده بتن میبایست در میزان توصیه شده استفاده شود.
روش استفاده از روان کننده بتن
در هنگام استفاده از روان کننده بتن میبایست به روش مصرف و همچنین مقدار مصرف توجه کنید. این مسئله نه تنها در مورد این محصول بلکه در رابطه با سایر محصولات کاهنده آب در بتن میبایست رعایت شود. معمولا مقدار و روش مصرف توسط کارخانه تولید مشخص میشود. اما به طور کلی مقدار استفاده از روان کننده بتن 0.5 تا 1.5 درصد وزن سیمان است. به طور کلی در تحقیقات انجام شده مقدار 1 درصد بهترین مقدار برای استفاده از این افزودنی است.
روش استفاده از روان کننده با توجه به نوع آن متفاوت است. به طور مثال در صورتی که روان کننده از نوع دیرگیر باشد، میتوان آن را به مواد خشک نیز اضافه کرد. از طرفی میتوان این مواد را به ترک نیز اضافه کرد. در این صورت تاثیر بسیار بیشتری روی بتن و ترک میگذارد. به منظور استفاده از روان کنندهها بهتر است از افراد ماهر در این زمینه کمک گرفت. اما به طور کلی روش استفاده از آنها طوریست که ابتدا لازم است با آب مخلوط کنید و آن را کاملا رقیق سازید. در ادامه نیز به بتن اضافه نمایید. به طور کلی برخی از عوامل در مقدار استفاده تاثیرگذار هستند:
- نوع و غلظت روان کننده
- اسلامپ بتن
- مواردی که در پروژه مهم است از جمله بتن نما یا قطعات پیش ساخته بتن
- شرایط محیطی نظیر اب و هوا، گرمای بیش از حد و...
- خواص شیمیایی و فیزیکی بتن
- نسبت آب به سیمان
مزایای استفاده از روان کننده بتن
- با استفاده از این محصول میتوان کارایی بتن را افزایش داد. از طرفی استفاده از آن بسیار سریع صورت میگیرد.
- با استفاده از روان کنندهها کیفیت بتن و پلاستیک به طور چشم گیری افزایش پیدا میکند. لازم به ذکر است امروزه به منظور ساخت بتن مسلح استفاده از روان کننده به یک استاندارد تبدیل شده است.
- این محصول سبب کاهش نسبت آب به سیمان میشود. در نتیجه در مصرف سیمان به طور قابل توجهی صرفه جویی میشود. از طرفی کاهش نسبت آب به سیمان سبب افزایش مقاومت بتن نیز میشود.
- از دیگر مزایای استفاده از این مواد، تقویت اولیه بتن است. با توجه به واکنش شیمایی ممکن است پس از افزودن این مواد به بتن، یک ساعت زودتر یا دیرتر اتفاق بیوفتد. در این میان نیز ذرات سیمان دچار محدودیت میشوند. استفاده از این افزودنی سبب تاثیرات مثبت در این میان شده و از بروز چنین مشکلاتی تا میزان زیادی جلوگیری میشود.
- این محصول سبب افزایش دوام بتن در برابر عواملی نظیر خشکی و رطوبت مداوم، ذوب شدگی و یخ زدگی میشود. البته به منظور جلوگیری از یخ زدگی بتن میبایست از ضد یخ بتن استفاده شود.
- از دیگر مزایای آنها کاهش میزان آب در اختلاط اسلامپ است. همین مسئله سبب جلوگیری از جمع شدگی سیمان و افزایش مقاومت بتن میشود.
معایب روان کننده بتن
به طور کلی استفاده از این محصول بیش از حد مجاز ممکن است تاثیر معکوس روی بتن بگذارد. به طور کلی استفاده از روان کنندهها سبب بهبود توانایی بتن و کاهش مقدار آب به سیمان در بتن میشود. از این رو منجر به افزایش مقاومت و دوام بتن میگردد. اما در صورتی که به میزان مناسب مورد استفاده قرار نگیرد، در نتیجه سبب تفکیک و از هم گسیختگی بتن میشود. از این رو میبایست حتما با روش مصرف هر کدام از انواع آن آشنا باشید تا سبب بروز این مسائل نشود.
نکات مهم در استفاده از روان کننده بتن
- حتما در زمان استفاده از روان کننده از دستکش و عینک استفاده کنید.
- در صورتی که در زمان استفاده با بدن یا چشم تماس پیدا کرد با آب فراوان شسته شود.
- روان کننده حالت قلیایی دارد. از این رو به هیچ وجه نباید با چشم و پوست تماس داشته باشد.
- در زمان استفاده حتما به روش استفاده و مقدار آن توجه کنید.
- لازم به ذکر است با وجود اینکه این مواد آتش زا نیستند اما موادی که به صورت جامد در آن وجود دارد حالت ترکیبات آلی بوده و در نتیجه ممکن است آتش زا باشد.
کاربرد روان کننده بتن
- بتن ریزی با پمپ
- بتن میکروسیلیس
- قالب پیچیده با تراکم آرماتور
- بهبود هیدراتاسیون سیمان
- تولید بتنهای حجیم
- صنعت ساختمان سازی
- کاهنده آب و بهبودی خواص بتن
- جلوگیری از ایجاد ترک
- ایجاد سطحی صاف و یکنواخت در بتن
- بتن ریزی تیر و ستون و دیوارهای برشی
- تولید و اجرای بتن در مکانهای مختلف
در این بخش لازم است شما را با شرایط نگهداری این محصول نیز آشنا کنیم. برای اینکه محصول دچار آسیب نشود بهتر است به دور از نور خورشید و در ظرف مخصوص در بسته نگهداری شود. در صورتی که در فضای نامناسب آن را نگهداری کنید در نتیجه محصول خراب میشود. پس از خریداری با توجه به تاریخ انقضا یکسال میتوانید آن را نگهداری کنید.
قیمت روان کننده بتن
به منظور استعلام قیمت روان کننده بتن لازم است با عوامل تاثیرگذار روی قیمت آشنا باشید. همانطور که گفته شد انواع این محصول به صورت ابر روان کننده، سوپر روان کننده و روان کننده در بازار موجود است. بنابراین نوع محصول در قیمت روان کننده بتن تاثیر زیادی دارد. علاوه بر آن شرکت و کارخانه تولیدکننده نیز در این مسئله موثر است. قیمت روان کننده بتن در هر شرکتی با توجه به کیفیت و استانداردهای آن ممکن است متفاوت باشد. عامل بعدی کیفیت است.
به همین دلیل قیمت روان کننده بتن در کیفیت مطلوب و استاندارد ممکن است بالاتر از قیمت یک محصول با کیفیت متوسط باشد. بنابراین به منظور استعلام قیمت و خرید بهتر است کارخانههای تولیدکننده را به طور دقیق ارزیابی کنید. شرایط بازار و اقتصادی نیز در این مسئله بی تاثیر نیست. به منظور استعلام قیمت روان کننده بتن و انواع افزودنیهای بتن با شهر مفتول از طریق تماس با شماره 02137556 در ارتباط باشید
خرید و فروش روان کننده بتن
به منظور خرید و فروش روان کننده بتن با کیفیت ، ابتدا کارخانههای تولیدکننده را ارزیابی کنید. چرا که ممکن است در میان شرکتهای تولیدی، همه آنها این محصول را با کیفیت مطلوب تولید نکنند. شهر مفتول یکی از معتبرترین تولیدکنندگان انواع افزودنی بتن و سایر محصولات مفتولی است. از این رو به منظور خرید و فروش روان کننده بتن ، تیرچه، توری مرغی، توری سرندی، توری حصاری، یونولیت، پشم شیشه و... میتوانید با این مجموعه در ارتباط باشید.
به منظور خرید و فروش روان کننده بتن در شهر مفتول به صورت تلفنی با شماره 37556-021 تماس بگیرید. کارشناسان شهر مفتول اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده و سفارش شما را ثبت میکنند. به منظور ثبت سفارش به صورت اینترنتی نیز در جدول درج شده مشخصات محصول را به طور کامل مشاهده کرده و خرید خود را ثبت کنید. انواع محصولات را با کیفیتی تضمینی در شهر مفتول خریداری کنید.
- دوشنبه ۲۲ مرداد ۰۳ ۱۷:۲۹ ۲ بازديد
- ۰ نظر